Dječji vrtić “Lastavica” Peteranec otvoren je u ožujku 2007. kao podružnica Dječjeg vrtića “Vrapčić” Drnje.

Vrtić radi po izvedbenom planu i programu predškolskog odgoja koji je potvrdilo nadležno ministarstvo, a koji se svake godine mijenja i dopunjava prateći suvremena kretanja u razvoju predškolskog kurikuluma.

Vrtić ima desetsatni primarni program. U sklopu redovnog programa potiče se ostvarivanje dječjih osnovnih tjelesnih i zdravstvenih potreba, razvijanje psihosocijalnih vještina, usvajanje kulturno-higijenskih navika te provodi istraživačko-spoznajne aktivnosti prema psihofizičkim karakteristikama pojedinog djeteta.

Osim redovnih godišnjih, tromjesečnih, tjednih i dnevnih planova i programa, vrtić se uključuje u različite manifestacije organizirane za djecu predškolskog uzrasta: “Vuzmena korpa”, dječja olimpijada, likovni natječaji itd.

Suradnja s roditeljima ostvaruje se putem roditeljskih sastanaka, individualnih razgovora, anketa, informativnih panoa, uključivanjem roditelja u zajedničke radionice te razne donacije.

Vrtić ima jednu mješovitu grupu i prima do tridesetero djece u dobi od 3 do 7 godina. Trenutno vrtić pohađa 28 djece u redovnom programu.

Ravnateljica: Snježana Tišljarić
Stručni suradnik pedagog: Tanja Žarić
Računovođa: Gordana Mikulec
Računovođa – adiministrator: Anita Mitrović – Vrhoci
Odgojiteljice: Ivona Čižmešija ( voditeljica podružnice), Sunčica Hrženjak
Pripravnica: Nina Mrazovac
Kuharica/spremačica: Danijela Pavešić


Informacija o upisu za vrtić

Informacija o upisu za vrtić


24. svibanj, 2018.    Općina Peteranec

Informacija o upisu za vrtić (DOC, 10KB)

Upoznavanje kukaca

Upoznavanje kukaca


18. svibanj, 2018.    Općina Peteranec

Buđenjem proljeća kod djece se javila velika znatiželja vezana uz životinjski svijet (kukce). Njihovom željom za boljim upoznavanjem različitih vrsta kukaca u zraku, na tlu, u tlu te njihovih staništa u […]

OČUVANJE KULTURNE BAŠTINE

OČUVANJE KULTURNE BAŠTINE


17. svibanj, 2018.    Općina Peteranec

DV “LASTAVICA” U SURADNJI S UDRUGA ŽENA PETERANEC, PREDSTAVLJALI SU DIO PETERANSKE KULTURNE BAŠTINE U MUZEJU GRADA KOPRIVNICE. TRADICIJU KAKO SU PJEVALI, IZRAĐIVALI SVIRALA I VEZLI NAŠI STARI.

SUDJELOVANJE VRTIĆA NA 3. VIROVSKOJ PRKAČIJADI 2018.

SUDJELOVANJE VRTIĆA NA 3. VIROVSKOJ PRKAČIJADI 2018.


17. svibanj, 2018.    Općina Peteranec

POLAZNICE VRTIĆA TENA I LARA ZAJEDNO SA ODGOJITELJICOM JELENOM POSAVEC I PREDSTAVNICOM RODITELJA IVANOM KOMAR PREDSTAVILE SU NAŠ VRTIĆ NA VIROVSKOJ PRKAČIJADI.

Majčin dan

Majčin dan


11. svibanj, 2018.    Općina Peteranec

DJECA DV “LASTAVICA” SU OBILJEŽILA MAJČIN DAN, BLAGDAN U ČAST MAJKI I MAJČINSTVA. IZRAĐENIM ČESTITKAMA I DAROVIMA, DJECA SU PONOSNO DARIVALA SVOJE MAJKE TE IM NA TAJ NAČIN ZAHVALILA ZA […]

17. Olimpijski festival

17. Olimpijski festival


9. svibanj, 2018.    Općina Peteranec

Predškolarci vrtića Lastavica sudjelovali su na 17. Olimpijskom festivalu u Koprivnici.

Biciklom do Galovića

Biciklom do Galovića


3. svibanj, 2018.    Općina Peteranec

Djeca Dv “Lastavica” su dali podršku biciklistima, razgledali prostor Općine i Galerije, te ujedno imali kratak edukativi razgovor o sigurnosti u prometu.

Dan planeta Zemlje


3. svibanj, 2018.    Općina Peteranec

Kroz prošli tjedan smo obilježili “Dan planeta Zemlje”, te smo kroz razne aktivnosti I istraživanja istaknuli važnost zaštite okoliša I očuvanja Zemlje.