NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRTOVI

NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRTOVI

Na HRT-u su dodijeljene nagrade najljepšim školskim vrtovima u Hrvatskoj. Zlatnu povelju HRT-a dobila je Osnovna škola Lipik , a nagrade u ostalim kategorijama odlaze u Varaždin, Ivanovec, Split, Brestovec Orehovički I Bakovčicu.

Ekološko-obrazovni projekt Najljepši školski vrtovi Hrvatska radiotelevizija provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti I obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša I energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora. Pokroviteljica je ovogodišnjega natječaja I svečane dodjele nagrada predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović

 

“Prolazeći Hrvatskom I opet smo se uvjerili koliko je naša zemlja geografski I biološki bogata, što prepoznaju I svi sudionici ovoga projekta kojih je svake godine sve više. Zelene teme sve više dominiraju, a posebno nas veseli kad se one lijepo uklope u nastavni proces I kad djeca stvaraju I uče o ljepotama prirode na primjerima. Zahvaljujemo svim odgajateljima, učiteljima, nastavnicima, profesorima , I, naravno, djeci koja nam svaki put izmame veliki osmijeh na lice kad vidimo s kojom radošću upijaju praktična znanja”, ističe voditeljica projekta, dugogodišnja novinarka I urednica na Hrvatskoj radioteleviziji Đurđica Čočić.

 

EMISIJU MOŽETE POGLEDATI u nedjelju 2. Prosinca na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) s početkom u 12 sati.