PRIPREMA ZA ADVENT

PRIPREMA ZA ADVENT

Iako živimo u svijetu kada bi djeca nešto sad i odmah, puno toga ne može se dobiti i važno je da djeca u najranijoj dobi dobiju temelj da je potrebno uložiti svoje vrijeme i trud da se nešto dobije  ili strpljenje da se do nečega dođe. Upravo kroz adventski kalendar njeguju osjećaj iščekivanja. U ovom užurbanom svijetu našoj djeci potrebno je dati vrijeme! Vrijeme kada u sigurnosti i toplini vrtića nešto izrađuju, slušaju i mirno i s radošću očekuju.

Mi našim adventskim kalendarom “ČAROBNOM PLANINOM” upravo radimo na tome. Djeca nemaju pojam broja kako bi znali koliko dana mora proći do Božića.

Na našoj planini rastu božićne jelke i svaka nosi neki dnevni zadatak. Sva djeca sudjeluju u izvršavanju zadatka , a dijete čija je jelka nosi ju kući za uspomenu na jedan dan adventa. Jelke se smanjuju, Božić je sve bliže….Kako se smanjuju jelke tako i čarobna zvijezda sa neba pada..i sve ih je manje…i manje …

A vama želimo da pokušate i vi nešto slično kod kuće…zajedno…i uživajte u pravom duhu blagdana – zajedništvu, dobroti, sreći i veselju.