PČELICE U IŠČEKIVANJU SVETOG NIKOLE

PČELICE U IŠČEKIVANJU SVETOG NIKOLE

Uz paljenje 1. svijeće na adventskom vijencu, koji su nam izradili Rafael i njegova mama Josipa i otvaranje vrećica iz adventskog kalendara, Pčelice su se prošlog tjedna pripremale za dolazak Sv. Nikole.  Marljivo su bojali čizmice, usvajajući pritom pojam crvene i bijele boje, izradili lik SV. Nikole, razvijali okulomotoriku kroz različite didaktičke igre, usvajali riječi i pokrete pjesmice „Ručice nam Niko daj“…Čizmice smo stavili u prozor, a da razveselimo Sv. Nikolu u njima smo mu ostavili iznenađenje…Nadamo se da će mu se svidjeti i da ćemo u ponedjeljak pronaći čizmice pune slatkiša…Jer, Sveti Nikola, bili smo jako dobri…
I , konačno smo dočekali ponedjeljak… od ranog jutra u skupini je vladalo veliko uzbuđenje.. Kako su Pčelice dolazile u vrtić pogled bi usmjerile prema prozoru, al njihovih čizmica i crteža nije bilo.
Pčelice su zabrinuto zazujale: „Gdje su naše čizme i pokloni?“
Odjednom se začuje: „Vidim čizmu iza kamina.“; „Moja je u kuhinji.“
Pčelice su pronašle svoje čizmice i počastile se slatkim zalogajima, ali iznenađenjima ovdje nije došao kraj. Za vrijeme boravka na zraku, u dvorištu vrtića dočekao nas je ni više ni manje nego pravi pravcati Sv.Nikola, kako bi slatkim podravkinim paketima razveselio svu djecu u našem vrtiću. Djeca su mu ispričala što sve rade u vrtiću, čime se igraju i obećala da će i dalje biti dobra, te ga ispratila uz pjesmu. Sv.Nikola je obećao da će doći i sljedeće godine.