Posjet Agro-kući

Posjet Agro-kući

Ovogodišnji Dan jabuka djeca predškolskog uzrasta iz skupine Mišići obilježila su posjetom koprivničkom vrtnom centru “Agro-kuća’. U jednosatnom obilasku realiziranom 20.10. od vlasnice Slađane Fegeš doznali smo mnoštvo informacija o raznolikosti biljnog svijeta. Tako smo imali prilike vidjeti mjesto gdje biljke klijaju i saznati da se ono zove klijalište, a zatim razgledati kotlovnicu gdje se nalazi velika peć koja grije vodu. Tom se vodom toplina prenosi u plastenike u kojima biljke dalje rastu. Prošetali smo i prodajnim prostorom i na dar dobili maćuhicu o kojoj ćemo dalje samostalno brinuti.
Svoje dosadašnje spoznaje o jabukama kao i ostalom voću i povrću Mišići su podijelili u razgovoru s Borisom Kraljem snimajući radijsku emisiju za Radio Koprivnicu.
Ovakvim se aktivnostima kod djece potiče stjecanje iskustva i spoznaja o prirodnoj sredini te se postavljaju temelji za daljnji ekološki odgoj. Ujedno je to jedna od aktivnosti kojima ćemo upotpuniti suradnju s “Agro-kućom” koja je planirana u ovoj pedagoškoj godini.