Vrtić VRAPČIĆ Drnje i Kineziološki  fakultet Sveučilišta u Zagrebu zajedno u projektu

Vrtić VRAPČIĆ Drnje i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu zajedno u projektu

Danas završen projekt DV Vrapčić Drnje i Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Nakon poziva upućenog od Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu vrtiću „Vrapčić“ Drnje ovaj je tjedan realiziran i završen projekt pod nazivom „ Motorička znanja djece predškolske dobi“.

Isti je podržan i ima suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja i provodi se u odabranim vrtićima na području Republike Hrvatske.

Zahvalni smo Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na ovoj hvalevrijednoj suradnji jer će ovaj projekt i njegovi rezultati biti od velike koristi svakom pojedinom djetetu, ali i cijelom vrtiću, koji se kroz njegovo provođenje educira u ovom području mjerenja motoričkih znanja, koje je vrlo važno, a vrlo rijetko prisutno u sustavu predškolskog odgoja“ – rekla je Snježana Tišljarić ravnateljica vrtića citirajući navedene ciljeve KIF-a, i nastavila:

Mjerioci KIF-a timski su ovaj tjedan pod vodstvom doc.dr.sc. Sanje Šalaj, proveli testiranja djece u svim objektima našeg Vrapčića i povratne informacije odgojiteljica o provedenom vrlo su pozitivne. Nakon obrade rezultata bit će utvrđen motorički status svakog djeteta, uspoređen s drugim domenama razvoja te će roditelji i vrtić dobiti moguće smjernice za daljnje unapređenje na istom području. –rekla je ravnateljica vrtića te dodala kako su i partneri u projektu i voditeljica tima KIF-a izrazili zadovoljstvo boravka u ovom vrtiću te iskazali interes i za daljnjom mogućom suradnjom.

Iz protokola mjerenja: ( citat)