Vrtićarci  iz Potočnice posjetili Dobrovoljno vatrogasno društvo Sigetec

Vrtićarci iz Potočnice posjetili Dobrovoljno vatrogasno društvo Sigetec

Povodom dana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, djeca iz Dječjeg vrtića Potočnica posjetila su prostorije DVD-a Sigetec te su se upoznala sa zanimanjem i pozivom vatrogasca. Cijelog tjedna tete su poučavale djecu što znači biti vatrogasac, a vrhunac je bio posjet DVD-u Sigetec. Nekoliko vatrogasaca DVD-a dočekala su djecu ispred vatrogasnog spremišta te su ih upoznali s različitom opremom uz pomoć koje kojom izlaze na intervencije, ali i načinima na koje se sami mogu zaštiti, što su djeca s velikim zanimanjem pratila. Vatrogasci su djeci pokazali vatrogasna vozila, a potom su demonstrirali gašenje požara vodom.

Oni hrabriji vrtićarci i sami su se okušali u gašenju vatre te su zaključili da vatrogasci moraju biti jaki i hrabri da bi pobijedili vatru. Za vatrogasna odijela posjetitelji su bili premali, ali zato su vatrogasne kacige svi rado isprobali. Posjet su završili vožnjom u vatrogasnim vozilima, nakon čega su se puni dojmova vratili u naš vrtić.

Vrtićarci i tete iz Potočnice od srca zahvaljuju DVD-u Sigetec na tome što su razveselili male Potočnice, a do idućeg posjeta žele im čim manje intervencija!