Zrno do zrna

Zrno do zrna

Prošli cijeli tjedan u vrtiću Potočnica bio je obilježen aktivnostima vezanim uz Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Razgovarali smo o svemu što je potrebno da bismo svakog dana na stolu imali mirisni i ukusni kruh, a za razne proslave kolače i torte. Prisjetili smo se marljivih poljoprivrednika, vrijednih mlinara, vještih ruku pekara te naših roditelja koji su svojim poslom zaradili za hranu u kojoj mi svakodnevno uživamo.

Djeca mlađe i starije dobne skupine upoznala su se sa procesom nastanka kruha, kolača i pogača te su s oduševljenjem sami prionuli poslu i pekarskom vještinom umijesili svoj proizvod od tijesta. Napravili smo i novi slastičarski kutić, a u nedjelju smo na svetoj misi stihovima i pjesmom zahvalili Gospodinu na još jednoj plodnoj godini.

Sa sličnim smo aktivnostima, posvećenim jeseni i hrani, nastavili i u ovom tjednu. Istraživali smo plodove jeseni svim osjetilima, a ponajviše smo uživali ovog petka kada smo u vrtiću organizirali kestenijadu. Vrući, slatki i mirisni kesteni brzo su našli put od naših ručica do usta, te smo uživali u kestenima i igrama na otvorenom.