Proslava 125 godina rada i postojanja

Proslava 125 godina rada i postojanja

Pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te supokroviteljstvom Općine Peteranec Dobrovoljno vatrogasno društvo Sigetec proslavilo je 28. svibnja 2016., 125 godina rada i postojanja.

Proslava je započela mimohodom vatrogasaca i svečanom primopredajom navalnog vozila, a nastavljena je svečanom tribinom. Ovoj proslavi su pored domaćina prisustvovali i gosti iz Češke i Slovenije, a sve prisutne pozdravio je  načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić koji je tim povodom predao na korištenje Autocisternu Scania čiju kupnju je u najvećem dijelu financirala Općina Peteranec te ujedno zahvalio DVD-u Sigetec na suradnji i pohvalio rad njihovih vatrogasaca. Prigodnim riječima obratio se i zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, a proslavi je prisustvovao i predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Ivan Matosović.

Na svečanosti su uručene zahvalnice za sudjelovanje u proslavi 125 godina DVD-a Sigetec, a dodijeljene su i nagrade za dugogodišnji rad.

Brončanom vatrogasnom plamenicom odlikovani su vatrogasci Igor Barčanec, Davor Majdak, Zoran Hrenić, Frnjo Živko i Dražen Palaš dok su srebrnom vatrogasnom plamenicom odlikovani Denis Beruta, Josip Vrlec, Sonja Živko, Davor Nemedan, Tihomir Petrović, Katarina Palaš, Marko Tuščić i Darko Palaš. Spomenicom vatrogasni veteran odlikovani su Josip Kalavarić, Pavša Ignac i Josip Palaš.