Ko bu pobedil na izborima vu Gruntovcu?

Ko bu pobedil na izborima vu Gruntovcu?

Sigetec, 11.10.2018. – Dudek, Regica, Cinober i Presvetli opet su u akciji. Ovaj puta spremaju se za izbore u Gruntovcu, a kako teče njihova predizborna kampanja i tko će osvojiti vlast u selu vidjet će se na tradicionalnoj Gruntovčanijadi zakazanoj za 20. listopada. Bit će to 18. po redu manifestacija posvećena kultnoj TV seriji Gruntovčani snimanoj sedamdesetih godina prošlog stoljeća u Sigecu. Očekuje se da će se i ovaj puta u Sigetec doći glumci Smiljka Bencet ( Regica) i Martin Sagner ( Dudek) koji daju punu podršku glumcima amaterima u oživljavanju popularnih likova iz serije.

Uz obilje humora na Gruntovčanijadi će biti i drugih zabavnih sadržaja. Ako vremenske prilike dopuste održat će se natjecanje udruga žena u tradicijskim seoskim igrama, a predviđen je i nastup Hrvatskog kulturno umjetničkog društva Pomurje iz Lendave. S ovom udrugom koja okuplja Hrvate u Sloveniji KUD Gruntovec, čiji su nastupi u susjednoj zemlji sve traženiji, njeguje uspješnu suradnju.

Gruntovčanijada će se održati u Društvenom domu Sigetec 20. listopada s početkom u 19 h, a uz posjetitelje iz Koprivničko-križevačke županije već su najavljeni gosti iz drugih dijelova Hrvatske, te Slovenije, tako da ova manifestacija uz kulturni sve više ima i turistički značaj.