Slovenci se sjećaju Gruntovčana

Slovenci se sjećaju Gruntovčana

Udruga Sigečko srce i kud Gruntovec, bili su u subotu 17.06.2017. u popodnevnim satima domaćini skupini turista iz Slovenije iz općine Hrastnik iz Štajerske pokrajine.

Usvoj plan izleta, posjete Varaždinu i Ludbregu , Slovenci su uvrstili i Sigetec odnosno Gruntovec . Mjesto u kojem su se pred više od 40. godina najvećim dijelom snimali Gruntovčani.

Autobus izletnika dočekali su članovi udruge Sigečko srce i kuda Gruntovec, te ih u veselom raspoloženju sproveli po Sigecu tj.lokaciji gdje se odvijalo snimanje, a nakon toga im u društvenom domu priredili kratku priredbu i počastili ih kolačima koje su ispekle vrijedne članice, te sokom i gemištom. Slovenci su bili oduševljeni gostoprimstvom domaćina te ih pozvali da im dođu u ožujku u Hrastnik.

Važno je napomenuti da to nije bila prva posjeta Slovenaca u Sigetec, jer prije točno godinu dana također su došla dva autobusa Slovenaca iz općine Tišina (okolica Murske Sobote) njih 120-tak , prisustvovalo je priredbi i izvedbi Gruntovčana u Sigečkom društvenom domu gdje su ih i tom prilikom dočekali i ugostili članovi Sigečkog srca. A samo tri mjeseca kasnije, kud Gruntovec

bio je gost u Tišini prilikom održavanja njihovog dana općine i izveo cjelovečernji program za njihove mještane pod velikim šatorom gdje je bilo prisutno 300-njak gledaoca koji su bili oduševljeni skečem Gruntovčana, izvedbom Gruntovec benda i recitacijama članice kuda Gruntovec na kajkavskom dijalektu.