NARODNE NOŠNJE – PORTRETI

NARODNE NOŠNJE – PORTRETI

U nedjelju je DDC u krasnom društvu članova KUD-a započeo ovogodišnji foto-projekt NARODNE NOŠNJE – PORTRETI, uz potporu Županije Koprivničko-križevačke.

U prekrasnom prostoru Galerije FG u Peterancu montirali su foto-studio i uz kratki opis i objašnjenja projekta, započeli su sa fotkanjem. Ispočetka su svi bili malo ukočeni, da bi kasnije sve završilo u jako dobrom raspoloženju.

Kvaliteta i kolorit snimljenog materijala je vrlo zanimljiv, a rezultat je dobre pripreme članova KUD-a za snimanje i fotografske profesionalnosti DDC-ovaca.

Cilj projekta je fotografirati članove KUD-a u narodnim nošnjama karakterističnim za taj KUD i to u krupnom planu/portretu. Tako će biti zabilježena kulturna baština naše županije, ali i izgled ljudi koji ju aktivno čuvaju. Do izražaja će doći način češljanja, ukrašavanje glave/kose, sami ukrasi za kosu, ogrlice…

Glavni fotograf je DDC-ov portretista Zlatko Moškon, a fotografije će biti u prvo publicirane na društvenim mrežama. Ove godine planirano je fotografiranje još jednog KUD-a.

(za DDC, Zlatko Moškon)