Prapodravci oduševili u Lisinskom

Prapodravci oduševili u Lisinskom

Fašnička skupina Prapodravci koja je na kratko osvojila vlast u Koprivnici pokazala je ambicije i za širenje svojih maškaranih ovlasti na metropolu. Odlična prilika za to ukazala se na velikom karnevalskom spektaklu „Lisinski pleše pod maskama“ koji tradicionalno okuplja brojne ljubitelje plesa, zabave i vrhunske izvođače. Ove godine za glavni glazbeni program bili su zaduženi su Maja Šuput i Saša Lozar, dok su u predvorju dvorane maskirane posjetitelje zabavljali žongleri, trbušne plesačice, akrobati i gatare, izrađivači maski, crtači ukrasa po tijelu, DJ Marek, plesna škola “Zuzana” i cirkuska skupina Cirkorama. Kao posebna atrakcija tu su nastupili i Prapodravci sa spletom podravskih pjesama izvedenih na ručno rađenim drvenim instrumentima. Kad se predvorjem zaorilo Podravino moja mila, mnogi maskirani sudionici karnevala pridružili su se pjesmi.

– Osim što smo izazvali pažnju glazbenim nastupom, dobili smo i brojne pohvale za naše originalne kostime i rekvizite koji su posve odudarali od maštovitih i šarolikih kostima ostalih posjetitelja. Mnogi su se poželjeli fotografirati s našim članovima, s našim pevcom i ribom, a ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski Dražen Siriščević čak nam je osobno došao u garderobu zahvaliti na gostovanju- ističe Milica Lukačinec predsjednica udruge Sigečko srce u čijem okviru djeluju Prapodravci.

Autentičnim nastupom Prapodravaca bili su zadovoljni i predstavnici Podravke koja je i nominirala ovu fašničku skupinu za spektakl Lisinski pod maskama. Podravka je bila partner cijelog projekta i zaslužna što je imao i humanitarnu notu. Naime Podravka je donirala čak 600 krafni za koje su posjetitelji, među kojima i Prapodravci davali donacije namijenjene pomoći „Fondu za stipendiranje Gordan Čačić“ Rotary kluba Zagreb.

Sudjelovanje Prapodravaca na popularnoj karnevalskoj manifestaciji u Zagrebu omogućila je i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije koja je već prijavila ovu fašničku skupinu za gostovanje na najvećem fašničkom događanju u Mađarskoj sljedeće godine.

Pa gdje je kraj tim Prapodravcima?