Vatrogasno vozilo za DVD Sigetec

Vatrogasno vozilo za DVD Sigetec

Općinski načelnik općine Peteranec Krešimir Matijašić simbolično je u Sigecu dopredsjedniku DVD-a Sigetec Zoranu Hrenić predao ključeve vatrogasnog navalnog vozila čime je i službeno u sastav DVD-a Sigetec ušlo još jedno vatrogasno vozilo. Riječ je o navalnom vatrogasnom vozilu marke Mercedes zapremine 2500 litara vode za čiju je nabavku Općina Peteranec iz svog proračuna izdvojila 60.000 kuna.

Načelnik općine Krešimir Matijašić je tom prigodom zahvalio vatrogascima koji svojim dobrovoljnim radom, trudom i zalaganjem brinu o sigurnosti mještana i njihove imovine. Da bi u tome bili što uspješniji potrebna im je adekvatna oprema za koju Općina izdvaja značajna proračunska sredstva. Važan dio te opreme su vatrogasna vozila pa je jako zadovoljan što će još jedno vatrogasno vozilo biti u sastavu naših vatrogasnih snaga i štititi naše mještane.

Istaknuo je da je prošle godine za uređenje vatrogasnog doma u Sigecu Općina izdvojila 175.000 kuna. S tim sredstvima je plaćena legalizacija objekta, uređenesu prostorije za edukaciju, postavljeno novo grijanje, nova stolarija i garažna vrata čime se uštedjelo na grijanju garažnog prostora tijekom zimskih mjeseci. Napomenuo je da je prije 3 godine kupljena i vatrogasna cisterna marke Scania, zapremnine 12000 litara vode, koju je u cijelosti financirala Općina sa 160.000 kuna.

Ispred Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sigetec dopredsjednik Društva Zoran Hrenić zahvalio se na dosadašnjoj uspješnoj suradnji općini Peteranec i općinskom Načelniku.