Besplatno članstvo u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica za sve stanovnike Općine

Besplatno članstvo u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica za sve stanovnike Općine

Nova 2022. godina za sve stanovnike općine Peteranec počinje uz brojne novitete. Od 1. siječnja Općina financira svim stanovnicima općine Peteranec članstvo u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica. Tako se Općina Peteranec pridružila drugih deset jedinica lokalne uprave koje svojim stanovnicima omogućavaju besplatno članstvo u Knjižnici.

Načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić:

„Naš je cilj otpočetka općinu Peteranec napraviti konkurentnijom i pogodnijom za život, poticati rast i razvoj svakog mještana. Na ovaj način želimo da svi s područja općine imaju jednaku mogućnost i pristup knjigama i svim programima koje Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ nude, a oni su brojni. Siguran sam da će ovu pogodnost iskoristiti velik broj učenika, studenata, ali i ostalih zainteresiranih.“

Kako bi se postalo članom Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ potrebno je doći u knjižnicu, dati dokument koji dokazuje prebivalište na području općine Peteranec i izvršiti upis.

Također Općina Peteranec nastavlja i sa sufinanciranjem rada bibliobusa koji će nastaviti obilaziti Općinu po uobičajenom rasporedu.