Biciklijada Općine Peteranec okupila više stotina sudionika

Biciklijada Općine Peteranec okupila više stotina sudionika

Sad već tradicionalna, Biciklijada Općine Peteranec održala se po treći puta u subotu, 4. lipnja. Dobro vrijeme poslužilo je sve zainteresirane te se više stotina biciklista okupilo u želji za ugodnom vožnjom i druženjem. Na put sastavljen od dvije dionice i nešto duži od 11 kilometara krenulo se ispred Kapetanije u Peterancu u 9 sati ujutro. Kod Društvenog doma u Sigecu napravljena je kratka stanka gdje je za sve sudionike pripremljena okrjepa te su se novi biciklisti željni zabave i rekreacije pridružili ekipi koja je krenula iz Peteranca. Druga dionica nastavljena je do Komatnice koja je ujedno označavala i kraj biciklijade, ali ne i druženja. Druženje se nastavilo do kasnih poslijepodnevnih sati, uz zabavno-sportski program za sve uzraste, djecu i odrasle.
Marljive ruke članica i članova Udruge umirovljenika, Udruge žena „Hrvatsko srce“ Peteranec, Udruge žena Peteranec, Udruge žena Sigetec, Udruge Sigečko srce, Udruge štovatelja Frana Galovića „Galovićev dom“, Udruge ŠRK “Ivan Generalić”, NK Mladosti Sigetec, NK Panonije Peteranec, Udruge Komatničanci, DVD-a Peteranec i DVD-a Sigetec osigurale su odvijanje biciklijade, prigodnu zakusku i sportsko-zabavni program. Tako su se sudionici biciklijade, kao i posjetitelji koji su stigli na završetak utrke u Komatnicu, mogli okrijepiti prigodnom gastro ponudom. Pripremljeno je čak 100 kilograma ribe, 60 kilograma kobasica i hrenovki, mudlini i slatki zalogaji. Za zabavu i daljnju rekreaciju, tu su bile igre viseće kuglane, povlačenje užeta, karte, napuhanci i trampolin. Najboljima u pojedinim igrama dodijeljene su i prigodne nagrade kako bi imali trajnu uspomenu na 3. Biciklijadu Općine Peteranec.
„Drago mi je da je i ove godine velik odaziv, da nas je vrijeme poslužilo te da je još jedna Biciklijada Općine Peteranec izmamila osmijehe i osigurala ugodnu subotu na zraku. Ova biciklijada je svojevrsno otvorenje ovogodišnje sezone aktivnosti na otvorenom koje pripremamo tijekom nadolazećih mjeseci i drago mi je vidjeti da interes postoji. To nas dodatno motivira da nastavimo u istom smjeru i zajedničkim snagama radimo na dobrobit svih“, rekao je načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić. Istaknuo je kako mu je drago da su se biciklijadi pridružili i biciklisti iz okolnih općina te načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec.
Još je jednom zahvalio svima koji su sudjelovali: sponzorima, Podravki i Carlsbergu koji su donirali dio hrane i pića, trgovini Sport Dolenec (e-sportshop.hr), ali i svima koji su bili pomoć pri pripremi i podjeli hrane, osiguravanju zaštite tijekom biciklijade te animaciji okupljenih.

 

Za veliku galeriju fotografija posjetite Facebook stranicu Općine Peteranec klikom na   >>LINK<<