Blagoslov kapelice u Komatnici

Blagoslov kapelice u Komatnici

Zahvalni Svemogućem Bogu i dobrim ljudima podigli smo malu kapelicu drvene građe posvećenu Majci Božjoj u selu Komatnica koju smo blagoslovili 21.8.2016. Na svečanom Misnom slavlju okupio se poveliki broj vjernika iz Komatnice, Sigeca, Hlebina i drugih mjesta u kojima žive Komatničanci.

Misno slavlje predvodio je vlč. Kristijan Kuhar, doktorant na Slavenskim studijima uz prisutnost domaćeg župnika. Pjevanje su predvodili pjevači iz župnog zbora Sigetec, Ždala i Hlebine.

Kod izrade kapele angažirali su se ljudi iz Župe Sigetec i Hlebine, dok je najveći dio odradio gospodin Dražen Kuharović. Gospodin Kuharović, umjetnik i domaći sin idejno je osmislio i izradio kapelicu i kip Majke Božje. Kod izrade mu je pomogao Zlatko Peršić a veliki angažman u organizaciji imala je i Draženova majka Katarina. Valja spomenuti i sve obitelji iz Komatnice koje su materijalno i fizički doprinijele kod izgradnje iste.

Hvala i Općini Peteranec na čelu sa načelnikom Krešimirom Matijašić na sufinanciranju. Hvala pripada i svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način pomogli da se dogodi da ponosni Komatničanci u malom selu svom imaju mali Božji dom (gospodinu Ivanu Piceru, pjesniku, kojem se također zahvaljujemo).

 

Leon Lozančić, župnik