Gruntovčani na Čvarak festu

Gruntovčani na Čvarak festu

Popularni gruntovečki humor, lepa kajkavska riječ i podravska popevka dali su posebnu notu ovogodišnjem Zimskom vašaru i Čvarak festu u Karancu.

Dudek, Regica, Cinober i Presvetli brojne su turiste iz raznih dijelova Hrvatske i sudionike ove tradicionalne turističke manifestacije nasmijali do suza, a sigečki Mišo Kovač, kao gost iznenađenja, raspjevao je sve prisutne. Oduševljeni su bili i dožupan Osječko-baranjske županije Mato Lukić i gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob koji su KUD-u Gruntovec uputili poziv za ponovno gostovanje.

Zimski vašar i Čvarak fest izvorne su turističke manifestacije koje promoviraju ne samo tradicijski način pripreme čvaraka, nego i ostale autohtone proizvode, a po prvi put posjetitelji su mogli kušati i neke podravske delicije koje su uz domaće ocvirke pripremile članice Sigečkog srca. Posebno su tražene bile kukuruzne pogačice i zlevanka, pa je ovo gostovanje udruge Sigečkog srca u kojem djeluje i KUD Gruntovec bila odlična promocija Podravine. A članovima udruge omogućilo je i upoznavanje sa znamenitostima ovog dijela Hrvatske. Razgledali su osječku Tvrđu, zapalili svijeće ispred crkve Gospe od utočišta u Aljmašu, isprobali erdutska vina i na kraju prepuni emocija posjetili Vukovar i odali počast žrtvama grada heroja.