Manifestacija “Barbara – prikaz dostignuća” održana u ergeli Galop u Peterancu

Manifestacija “Barbara – prikaz dostignuća” održana u ergeli Galop u Peterancu

U prostorima ergele Galop u Peterancu održana je manifestacija u sklopu programa “Barbara – prikaz dostignuća”, programu čiji je cilj razvoj dresurnog jahanja za osobe s invaliditetom.

“Kako se manifestacija održala na ergeli u općini Peteranec, prisustvovao joj je načelnik Ivan Derdić. “Drago mi je što se baš u našoj Općini događaju ovakve pozitivne stvari, što imamo mogućnosti pomoći onima kojima treba. Veseli me što smo kao Općina partner udruzi Osmijeh u projektu “Osnaži me” koji smo zajedno prijavili na javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kako bi dodatno olakšali aktivnosti za članove Udruge ”, istaknuo je načelnik Derdić.

“Barbara – prikaz postignuća” jača suradnju između civilnog društva, javnog i privatnog sektora kako bi se osobe s invaliditetom motivirale i što više uključivale u širu zajednicu, što je potvrdio dolazak predstavnika županijske i gradske vlasti.
Manifestaciju je organizirao Hrvatski konjički savez osoba s invaliditetom u suradnji s članovima udruge za terapijsko jahanje Osmijeh, a sve pod pokroviteljstvom Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Uz to, podršku je pružio i Puls -Udruga volontera Podravke.

 

Više fotografija potražite na facebook stranici Općine Peteranec: KLIK