Matematičari

Matematičari

Dana, 23. svibnja 2018. općinski načelnik Krešimir Matijašić i njegov zamjenik Darko Palaš održali su prijem za uspješne mlade matematičare iz naše općine, a koji su sudjelovali na međunarodnim natjecanjima. Općina Peteranec mladim je matematičarima dala i financijsku podršku kod odlaska na natjecanja.

Učenici Osnovne škole „Fran Koncelak“ Drnje, Iva Betlehem (7. b) i Filip Baronić (7. c) plasirali su se i sudjelovali na međunarodnom natjecanju u Krakowu. Filip Baronić osvojio je 3. mjesto u kategoriji MATHfactor s temom Mathematicsinflags. Koliko je to veliki uspjeh govori podatak da je na natjecanju sudjelovalo preko 300 učenika iz cijele Europe, a ove godine su se pridružili i učenici iz Libanona, Meksika,Koreje i Rusije.

Učenici 1. razreda gimnazije „Fran Galović“ Andrija Njerš i Jakov Dolenec sudjelovali su na međunarodnoj konferenciji EUROMATH i EUROSCIENCE 2018. koja se također održala u Krakowu.

Općinski načelnik je pohvalio učenike zbog odličnih rezultata koje postižu na matematičkim natjecanjima te naglasio da time promoviraju svoje škole i mjesta diljem svijeta. Istaknuo je da će općina Peteranec i ubuduće financijski pomagati učenicima koji će sudjelovati na natjecanjima. Predstavio im je i projekt sufinanciranja školskih udžbenika za sve učenike od 1. do 8. razreda s područja Općine koji kreće ove godine te već uhodane projekte sufinanciranja školske kuhinje te stipendija za studente. Isto tako je naglasio da Općina puno ulaže u školstvo te je tako prošle godine, u suradnji s Županijom, nadograđena i obnovljena škola u Peterancu, a 2014. godine i u Sigecu te su na području Općine dvije nove škole.