Memorijal „Mirko Petrović 2018.“

Memorijal „Mirko Petrović 2018.“

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sigetec dana 18. kolovoza 2018. održan je Memorijal „Mirko Petrović 2018.“ u spomen na dugogodišnjeg zapovjednika DVD-a Sigetec koji je bio veliki entuzijast i volio je prenosio znanje i zanimanje za vatrogastvo na nove generacije, koje ga se sjećaju s poštovanjem i zahvalnošću.

U sklopu programa Memorijala održana je pokazna vježba na kojoj su domaći vatrogasci i vatrogasci iz okolnih Općina pokazali zajedništvo u vatrogasnoj službi. Vježba se izvodila uz pomoć vatrogasnih vozila, a taktički zadaci bili su izvlačenje unesrećenih osoba iz automobila u prometnoj nesreći te požar objekta s unutarnjom navalom uz upotrebu dišnih aparata.

Programu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te općinski načelnik Krešimir Matijašić koji je zahvalio svima, koji su sudjelovali u vježbama, na iznimnoj suradnji, požrtvovnosti i predanosti koju iskazuju u svojem dobrovoljnom radu, a posebno najmlađima koji pokazuju veliki interes i spremnost za dobrovoljni rad u vatrogasnim društvima.