Načelnik Općine Peteranec prisustvovao Noći muzeja ’22 u Galeriji skulptura Ivan Sabolić

Načelnik Općine Peteranec prisustvovao Noći muzeja ’22 u Galeriji skulptura Ivan Sabolić

Općina Peteranec, kroz Galeriju skulptura Ivan Sabolić u Peterancu, i ove je godine dijelom nacionalne manifestacije Noć muzeja. Galerija s područja Općine je tako ugostila akademskog kipara Hrvoja Glavana sa zagrebačkom adresom i njegova djela. Cjelovečernji program Noći muzeja ’22 započeo je najprije u Galeriji skulptura u 18 sati, a njegovom otvorenju prisustvovao je i načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić.

Tom je prilikom zahvalio Muzeju grada Koprivnice što je baš Peteranec odabran za otvorenje ovogodišnje Noći muzeja na području Koprivničko-križevačke županije:

„Veseli me što se i ove godine Noć muzeja održava u Galeriji skulptura Ivan Sabolić u Peterancu, a posebno što u našoj Općini započinje program na području Podravine. Drago mi je što Peteranec postaje mjesto gdje brojni umjetnici, a posebno mladi i perspektivni poput akademskog kipara Hrvoja Glavana žele izložiti svoja djela i prezentirati svoj rad široj javnosti.”

Načelnik se zahvalio Muzeju grada Koprivnice na danom povjerenju i odabiru Peteranca i Galerije skulptura Ivan Sabolić za početak nacionalne manifestacije, kao i na organizaciji cjelokupnog događanja. Zahvalio je i Hrvoju Glavanu što je za svoju prvu izložbu u Koprivničko-križevačkoj županiji i Podravini odabrao upravo Galeriju s adresom u Peterancu. Otvorenju Noći muzeja u Galeriji Ivan Sabolić prisustvovalo je 30-ak posjetitelja, u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama.

 

 

Fotografije: Ivan Balija / ePodravina.hr