ODLIČNA BICIKLIJADA U OPĆINI PETERANEC

ODLIČNA BICIKLIJADA U OPĆINI PETERANEC

Općina Peteranec je ove godine organizirala 1. Biciklijadu Općine Peteranec, za mještane naše Općine i sve ljude dobre volje koji vole prirodu, druženje i rekreaciju. Biciklijada je započela u Peterancu, ispred općinske zgrade, odakle je kolona biciklista svih dobi i uzrasta krenula put Sigeca, praćena vozilima DVD-a Peteranec. U Sigecu su predahnuli uz vodu i sokove te krenuli dalje u još većem broju budući da ih je u Sigecu čekalo još sudionika biciklijade. Kao dodatno osiguranje kolonu su pratili i vatrogasci DVD-a Sigetec. Oni koji nisu „biciklirali“ išli su automobilima pa čak i traktorima. Kao nekad nakupilo se ljudi na „gumenjake“ i tako je kolona krenula ka trećem mjestu naše Općine, selu Komatnica.

Komatnica je malo mjesto ali srcu drago, kroz mjesto teče rijeka Drava i ima prelijepu, gotovo netaknutu prirodu stoga je i bila cilj naše biciklijade.

Prilikom dolaska u Komatnicu služena je Sv. misa koju su vodili župnik iz Peteranca Ozren Bizek i upravitelj župe Sigetec Leon Lozančić.

U Komatnici smo dočekani od strane udruga koje su nudile okrjepu. Svaka udruga htjela se pohvaliti nekim svojim specijalitetom, tako da je oko 300 biciklista i oko 150 putnika namjernika uživalo u pečenim ribama ulovljenima od članova ŠRK Ivan Generalić Sigetec, LU Fazan dala je meso za gulaš koji su kuhali članovi DVD-a Sigetec, članovi UHBDDR-a ogranka Peteranec pekli su kobasice, članice Udruga žena i Udruge umirovljenika ispekle su svakojake fine kolače, jeli su se mudlini i pekle lepinje.

Za male rekreativce, koji su bili aktivni cijeli dan, osigurana su dva balona – napuhanca koji su bili u cjelodnevnoj upotrebi.

Posjetitelji su mogli igrati razne igrice – pikado, kuglana, utrke sa „sukačom“ i sl., otići na rijeku Dravu (koja se nalazi nedaleko samog centra Komatnice) ili jednostavno u hladovini borova, uz Društveni dom Komatnica, uživati uz Gruntovec bend.

Tijekom popodneva članovi DVD-a Peteranec i Sigetec održali su zajedničku vatrogasnu vježbu (gašenje požara na otvorenom prostoru).

Druženje je trajalo gotovo cijeli dan, a reakcije prisutnih dale su nam do znanja da su ovakva druženja pun pogodak.