Održan kulturno-književni susret “Galovićevo leto”

Održan kulturno-književni susret “Galovićevo leto”

Na sam 128. rođendan Frana Galovića 20. srpnja u Galovićevom domu održan je kulturno-književni susret “Galovićevo leto”. Publika je sjedeći na “balama” slame pratila bogat mozaičan program kroz koji je opušteno simultano hrvatski/engleski vodio Ivan Derdić (upoznajući s programom i goste iz Kanade, Nizozemske i Španjolske). Susret je vrsnom interpretacijom Galovićeva “Pozdravljenja” otvorila Ivana Betlehem pa su uslijedili brojni nastupi književnika i prijatelja iz Varaždinskog književnog društva, “Udruge Štagalj”, Kostanj, Ludbreške knjižnice “Mladen Kerstner”, Literarne sekcije Podravka i Ogranka Matice hrvatske Koprivnica (Marija Hegedušić, Katica Rajić Popijač), iz Đurđevca Vesna i Željko Orač, dok je u ime Udruge žena “Hrvatsko srce” Peteranec prisutne pozdravila predsjednica Katarina Herman.

Svježinom nastupa večer su obogatili učenici Lucija Levaković i Isabela Blažek iz OŠ “Fran Koncelak” Drnje, Lucija Godek iz Srednje škole Varaždin, dok su oduševili vanserijskim dječjim interpretacijama Miroslava Dolenca Dravskog, Antonija i Luka Čorba i Teo Mesarov iz OŠ “Novo Virje” pod mentorskim vodstvom profesorice književnosti Lidije Levačić Mesarov.

Publici se obratio počasni građanin Peteranca Stjepan Bićan, a Bemian duet izveo nekoliko uglazbljenih pjesama Galovića i Jembriha – Cobovičkog. Suorganizator “Galovićevog leta” bio je Ogranak Matice hrvatske Koprivnica.

Galovicevo leto1b