Održano završno druženje u sklopu projekta “OsnažiMe”

Održano završno druženje u sklopu projekta “OsnažiMe”

U prostorijama ergele Galop u Peteranecu održano je završno druženje u sklopu projekta “OsnažiMe”. Projekt je proveden kao suradnja Općine Peteranec i Udruge za terapijsko jahanje Osmijeh, a cilj mu je bilo unapređenje kvalitete života mladih mještana Općine te otvaranje novih mogućnosti i aktivnosti kojima bi se mogli priključiti. Projekt je financiran od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade dok je u pripremi natječajne dokumentacije svoju pomoć pružila PORA.
Projektu se pridružilo deset mladih s područja općine Peteranec koji su u šest mjeseci trajanja projekta imali prilike dobiti osnovne informacije, steći teorijska, ali i praktična znanja o konjima, brizi o njima te se naučiti osnovama jahanja.

Načelnik Ivan Derdić je, po završetku projekta, izjavio:“Općini, ali meni osobno, važno je sudjelovanje u projektima koji unaprjeđuju kvalitetu života stanovnika Općine. Upravo iz tog razloga priključili smo se kao partner udruzi Osmijeh u ovome projektu. Drago nam je da su projekt prepoznali i mladi, oni za koje je ovo i bilo namijenjeno, te su se uključili kako bi se družili, ali i naučili više o ovim plemenitim životinjama. Ovim putem želim posebno zahvaliti i svim volonterkama i volonterima Udruge za terapijsko jahanje Osmijeh koji su najzaslužniji za ideju, ali i provedbu ovog projekta.”

Jedna od sudionica projekta, Ana Marija Mihalić, je rekla:
“Meni je ovo svakako bilo jedno novo iskustvo. Do sada nije bilo takvih aktivnosti na području Općine te sam se sa zadovoljstvom i veseljem priključila. Posebno mi se sviđa omjer teorije, prakse i druženja. Na svakoj održanoj radionici naučila sam nešto novo, a same radionice bile su veoma kvalitetno pripremljene. Evo sada, po završetku, mislim da svi sa sobom nosimo kvalitetna znanja i lijepe uspomene.”

Svi sudionici projekta dobili su prigodna priznanja te male znakove pažnje kao uspomenu na sudjelovanje u projektu “OsnažiMe”.