Općina Peteranec i ove godine provodi mjere za ostanak mladih obitelji sa iznosom od 30.000 odnosno 40.000 kuna

Općina Peteranec i ove godine provodi mjere za ostanak mladih obitelji sa iznosom od 30.000 odnosno 40.000 kuna

Općina Peteranec  i ove godine provodi Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Peteranec temeljem kojeg je objavljen Javni poziv mladim obiteljima za dostavu prijava na korištenje sredstava putem mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Peteranec.

Na temelju Javnog poziva Općina Peteranec zainteresiranima nudi 30.000,00 kuna odnosno 40.000,00 kuna za kupnju prve nekretnine (ovisno o vrijednosti nekretnine) dok za gradnju novog stambenog objekta nudi 40.000,00 kuna,  uz uvjet da se stambeni objekt kupuje ili gradi na području Općine Peteranec.

U tu svrhu u Proračunu Općine osigurano je 200.000,00 kuna, a ukoliko će biti potrebno Općina je spremna rebalansom osigurati dodatna financijska sredstva.

S obzirom da se ova mjera pokazala učinkovitom u privlačenju mladih obitelji da svoj dom kupe  ili izgrade na području općine Peteranec i ove godine smo u proračunu osigurali sredstva za provođenje mjere. U proteklih dvije godine otkako se provodi ova mjera imali smo 7 mladih obitelji koje su koristile poticaj i nastanile se na području Općine. Važno je napomenuti kako je nekoliko obitelji doselilo iz drugih mjesta i nastanilo se na području općine Peteranec. Sretni smo što su mladi prepoznali općinu Peteranec kao ugodno mjesto za život jer osim ovih mjera u Općini se nalaze dva moderna vrtića, dvije nove škole, u kojima se odvija jednosmjenska nastava, a Općina sufinancira smještaj u vrtićima, školsku kuhinju za sve osnovnoškolce, daje božićnice za srednjoškolce i stipendije za studente. Isto tako izgrađena je (u Sigecu kreće izgradnja kanalizacije) sva infrastruktura te su uređena središta sela. Kao Općini cilj nam je zadržati postojeće mlado stanovništvo te privući i mlade obitelji iz drugih mjesta, a jedna od prednosti nam je blizina grada i prometna povezanost s Koprivnicom do koje će  uskoro  biti izrađena i biciklistička staza  istaknuo je načelnik Općine Krešimir Matijašić.

Bitno je napomenuti da ova općinska mjera ne isključuje državne subvencije za stambene kredite te smatramo da će se te dvije mjere savršeno nadopunjavati.

Provođenje Programa planirano je i u narednim godinama. Sve informacije o samom Programu, Javnom pozivu i načinu prijave možete pročitati na internet stranicama Općine Peteranec www.peteranec.hr ili iste dobiti na broj telefona 048/636 289 u radnom vremenu Općine.