Općina Peteranec priključila se akciji “Zasadi stablo, ne budi panj!”

Općina Peteranec priključila se akciji “Zasadi stablo, ne budi panj!”

Udruga za zaštitu prirode i okoliša „Zasadi stablo, ne budi panj!“ i istoimena kampanja stigli su danas u Peteranec.
Kao zagovornica društveno odgovornog poslovanja, Općina Peteranec priključila se projektu i zasadila drvored stabala u Ulici Matije Gupca u Peterancu.
Zasađeno je ukupno 52 stabala: 35 kuglastih jasena i 17 kuglastih javora koji će doprinijeti poboljšanju kvalitete zraka i okoliša na području općine.   
 

  Prilikom sadnje, načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić je izjavio:    

„U Općini smo svjesni da kao pojedinci, ali i kao kolektiv, utječemo na kvalitetu i standard života, na prirodu i klimu. S ciljem osvješćivanja i podupiranja revitalizacije zelenih površina u našoj općini priključili smo se kampanji sadnje
stabala i tako odlučili raditi na ograničavanju globalnog zagrijavanja i njegovih negativnih utjecaja. Isto tako želim se zahvaliti svim stanovnicima i udrugama koje su se odazvali na akciju.“   
 

  

Unatoč hladnom vremenu i kiši, akciji sadnje stabala odazvali su se vijećnici iz redova Kandidacijske liste birača – Ivan Derdić na čelu s načelnikom Općine. Također akciji su se priključili članovi i članice DVD-a Sigetec, DVD-a Peteranec, Udruge umirovljenika Peteranec, Udruge žena Hrvatsko srce te članovi NK Panonije.    

Više fotografija potražite na Facebook stranici Općine Peteranec.

  Više o akciji možete dobiti klikom na poveznicu u nastavku: https://zasadistablonebudipanj.hr/