Općini Peteranenc odobreno 74.550,00 kuna za postavljanje uspornika prometa

Općini Peteranenc odobreno 74.550,00 kuna za postavljanje uspornika prometa

U sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske radna skupina raspisala je natječaj za prijavu “opasnih mjesta” u prometu kako bi se ta mjesta sanirala te podigla razina sigurnosti. Općina Peteranec prijavila se na natječaj s tri “opasna mjesta”. Lokacije su odabrane u suradnji s mještanima te uz suglasnost Policijske uprave Koprivničko-križevačke.

Prijavljena je Dravska ulica u Sigecu na relaciji između kućnog broja 7 do kućnog broja 33, Ulica Frana Galovića u Peterancu kod ugostiteljskog objekta i dječjeg igrališta te Ulica kralja Tomislava između kućnih brojeva 48 i 120, a s ciljem postavljanja uspornika prometa odnosno “ležećih policajaca”. Općinski projekt je prihvaćen te su mu odobrena sredstva u iznosu od 74.550,00 kuna i time je Općina Peteranec jedina općina iz Koprivničko-križevačke županije kojoj je odobreno sufinanciranje u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić ne krije zadovoljstvo dobivenom subvencijom koja će pridonijeti sigurnosti:

Sigurnost svih naših mještana uvijek nam je na prvome mjestu. Postavljanjem ovih uspornika prometa posebno ćemo zaštititi one najranjivije u prometu, a to su stariji i djeca. Iz tog razloga uspornici će biti postavljeni u blizini dječjeg igrališta i parka, odnosno na prometnici gdje se odvija velik promet teretnih vozila.“

Projekt postavljanja uspornika prometa na području općine Peteranec, na prijavljenim lokacijama u Peterancu i Sigecu, bit će realiziran tijekom ove, 2022. godine.