Potpisan ugovor o javnoj nabavi radova na dogradnji PŠ “Frana Galovića” Peteranec

Potpisan ugovor o javnoj nabavi radova na dogradnji PŠ “Frana Galovića” Peteranec

Župan Darko Koren i direktor tvrtke „MOD“ d.o.o. Koprivnica Stjepan Njegač, u četvrtak 20. travnja 2017. godine, potpisali su Ugovor o javnoj nabavi radova na dogradnji Područne škole „Frana Galovića“ Peteranec, koja se nalazi u sastavu Osnovne škole „Frana Koncelaka“ Drnje.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 2.299.079,63 kuna s PDV-om, a vrijedi spomenuti i kako su Koprivničko-križevačka županija i Općina Peteranec zaključile Sporazum o sufinanciranju troškova projekta dogradnje PŠ Peteranec, kojim Općina navedeni projekt sufinancira sa 750 tisuća kuna. Župan je ujedno potpisao i ugovor za obavljanje poslova stručnog i obračunskog nadzora s tvrtkom Petgrad d.o.o. Koprivnica.

„Područnu školu Peteranec polazi 63 učenika u 4 razredna odjela, a zbog nedostatka prostornih kapaciteta te trenda povećanja broja učenika, pristupilo se dogradnji i rekonstrukciji škole, čime će se ujedno postići ušteda u energetskom smislu te će se moći organizirati jednosmjenska nastava, kazao je župan.

Što se tiče konkretnih radova, u planu je dogradnja dvije učionice, proširenje blagovaonice i kuhinje, izvest će se toplinska ovojnica cjelokupne građevine u energetski razred B kao i novi priključak na javnu vodovodnu mrežu s novim hidrantskim vodovodom te unutarnjim i vanjskim razvodom sanitarne i oborinske kanalizacije. Obnovit će se i električne instalacije te instalacije slabe struje, vatrodojave i gromobranske instalacije, a ugovoreni rok za završetak radova je 11. kolovoza 2017.godine.

Načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić i ravnatelj OŠ „Frana Koncelaka“ Drnje Ivan Pikivača zahvalili su Županiji što je prepoznala potrebu investicije, a potpisivanju Ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ivan Pal, viša savjetnica za provedbu kapitalnih projekata Ana Mušlek te Vedran Petrović ispred tvrtke „Petgrad“.