Potpisani ugovori o sufinanciranju izgradnje ili kupnje kuće na području Općine Peteranec

Potpisani ugovori o sufinanciranju izgradnje ili kupnje kuće na području Općine Peteranec

Načelnik općine Peteranec Krešimir Matijašić u petak je s pet mladih obitelji s područja Općine potpisao ugovore o dodjeli financijskih sredstava iz Javnog poziva za sufinanciranje kupnje ili izgradnje kuće za mlade obitelji na području Općine Peteranec. Na potpisivanju ugovora je bio prisutan i Zamjenik načelnika Darko Palaš.

Ovim mjerama se namjerava pomoći stanovništvu u rješavanju stambene problematike, a s ciljem naseljavanja mladih obitelji te sprječavanja njihova iseljavanja iz Općine. Maksimalni iznos koji je pojedina obitelj mogla ostvariti za kupnju ili izgradnju kuće, temeljem ovog natječaja, je 40.000 kuna.

Načelnik Općine je čestitao svim potpisnicima ugovora te im je zaželio puno sreće u njihovim kućama koje su kupili ili izgradili uz pomoć Općine. Istaknuo je da se najviše sredstava u Općini izdvaja za djecu i mlade. S obzirom da Općina na svom području ima dva vrtića za njihov rad se iz općinskog proračuna izdvaja oko milijun kuna godišnje. Uz navedeno Općina za sve svoje osnovnoškolce financira školsku kuhinju i sufinancira kupovinu radnih bilježnica, a za 12 studenata se dodjeljuju stipendije u iznosu od pet tisuća kuna godišnje, dok će za srednjoškolce po prvi puta ove godine biti isplaćena božićnica u iznosu od 500 kuna. S ponosom je istaknuo da su na području Općine izgrađene dvije nove škole u proteklih pet godina čime je omogućena jednosmjenska nastava. Isto tako naveo je da Općina na svom području ulaže i u velike infrastrukturne projekte kao što su pješačko-biciklističke staze, kanalizacija te uređenje svih mjesta. Ustvrdio je kako je mladom čovjeku najvažnije imati radno mjesto i mogućnost da smjesti svoju obitelj što je Općina prepoznala ovom mjerom.

Najavio je da će ova mjera biti u proračunu i za iduću godinu te poziva sve mlade obitelji da se jave na nju.