Prijem matematičara 2019.

Prijem matematičara 2019.

Dana 28. ožujka 2019. godine općinski načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić i zamjenik općinskog načelnika Darko Palaš priredilisu prijem učenicima Osnovne škole „FranKoncelak“s područja općine Peteranec Mateju Matijašiću, Ivi Betlehem i Hani Široki koji su pod vodstvom mentorice učiteljice Ksenije Varović sudjelovali na međunarodnom natjecanju Euromath na Cipru. Matej Matijašić osvojio je 3. mjesto u kategoriji MATHfactor. Koliko je to veliki uspjeh govori podatak da je na natjecanju sudjelovalo preko 500 učenika iz 24 države iz cijelog svijeta. Prijemu je nazočio i ravnatelj Osnovne škole „Fran Koncelak“Drnje Ivan Pikivača te roditelji učenika.

Općinski načelnik i njegov zamjenik su pohvalili učenike zbog odličnih rezultata koje postižu na matematičkim natjecanjima te naglasili da time promoviraju svoju školu i općinu Peteranec diljem svijeta. Općinski načelnik je istaknuo da će općina Peteranec i ubuduće financijski pomagati učenicima koji će sudjelovati na natjecanjima. Naglasio je da je prošle godine Općina po prvi puta sufinancirala nabavku školskih udžbenika za sve učenike od 1. do 8. razreda s područja Općine.Isto tako najavio je da će od jeseni Općina u potpunosti plaćati školsku kuhinju za sve učenike od 1. do 8. razreda te da će se i srednjoškolcima davati financijska pomoć, a nastavljaju se i stipendije za studente. S ponosom je istaknuo da Općina u suradnji s Županijom puno ulaže u školstvo a što je vidljivo po novim školama u Peterancui u Sigecu čime je omogućena jednosmjenska nastava.

Uime svih učenika zahvalila se učiteljica Ksenije Varović, prvenstveno na financijskoj pomoći koju je Općina pružila učenicima te im u cijelosti platila troškove prijevoza i boravka na Cipru te na odličnoj suradnji s Općinom.

Ravnatelj Osnovne škole „Fran Koncelak“ Drnje Ivan Pikivača pohvalio je suradnju s općinom Peteranec te zahvalio roditeljima na pripremi učenika za natjecanje.

Svi roditelji su zahvalili učiteljici Kseniji Varović na trudu koji je uložila oko pripreme i boravka na natjecanju te Općini za financijsku podršku.

Na kraju su Općinski načelnik i njegov zamjenik učenicima i učiteljici udijelili prigodne poklone.