Proslava Dana općine

Proslava Dana općine

Dana 30. lipnja 2017. godine svečano je u Vatrogasnom domu u Peterancu proslavljen Dan općine Peteranec, ujedno i blagdan Sv. Petra i Pavla zaštitnika župe Peteranec koji se slavi dan ranije.

Svečanu sjednicu Općinskog vijeća otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Općine Peteranec, Mario Gaži pozdravivši prisutne te minutom šutnje odavši počast svima koji su dali svoj život za našu Domovinu.

Općinski načelnik Krešimir Matijašić obratio se skupu saževši u nekoliko minuta sve što se radilo u proteklih godinu dana kao što su završetak izgradnje kanalizacijske mreže u naselju Peteranec, početak dogradnje Područne škole „Fran Galović“ u Peterancu u suradnji sa Koprivničko-križevačkom županijom, uređenje trga u centru Peteranca, asfaltiranje prometnica, uređenje zgrada mrtvačnica i društvenih domova, izgrađena je ograda oko nogometnog igrališta u Sigecu, sanirani su poljski putevi, uređena su dječja igrališta i dr. Općina također sufinancira školsku kuhinju učenicima do 4. razreda osnovne škole, kupljene su bilježnice i ostali školski pribor za učenike, dok je studentima dodijeljeno 10 stipendija. Isto tako osvrnuo se i na buduće projekte kao što je izgradnja kanalizacijske mreže u Sigecu na kojoj bi radovi trebali započeti iduće godine, izgradnja biciklističke staze Peteranec – Koprivnica, pokreće se postupak za dobivanje građevinske dozvole za sanaciju odlagališta otpada „Klepa“ u Peterancu, izraditi će se novi Plan gospodarenja otpadom i još mnogo drugih poslova.

Danu općine prisustvovali su zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić,predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar, načelnici, načelnice i predstavnici općina te poslovni suradnici, predstavnici brojnih udruga, društava i klubova iz naše općine.

Po završetku svečane sjednice općinskog vijeća u prigodnom programu su nastupiliZbor „Pjevači za dušu“ iz Sigeca koji su nam izveli nekoliko podravskih pjesama. Djeca i odgajateljice iz dječjeg vrtića „Lastavica“ Peteranec prikazali su nam legendu „Kak so Peterančani postali mudlini“, a djeca i odgajateljice iz dječjeg vrtića „Potočnica“ Sigetec prikazali su nam igrokaz „Dudek u vrtiću“ i naravno pokupili simpatije publike.