Ulaganja Općine Peteranec u Komatnicu

Ulaganja Općine Peteranec u Komatnicu

Općina Peteranec nastavlja s politikom jednake vrijednosti i važnosti svih sastavnica Općine: Komatnice, Sigeca i Peteranca. Kako bi se obogatila turistička ponuda Komatnice, ali i podigao standard mjesta, Općina je odlučila napraviti novo odbojkaško igralište i organizirati amaterski odbojkaški turnir.

Novo odbojkaško igralište napravljeno je na ušću potoka Gliboki u Dravu, omiljenom izletištu mnogih mještana, ali i žitelja iz cijele Koprivničko-križevačke županije. Novoizgrađeno igralište donacija je društve Paron, višegodišnjeg suradnika i partnera Općine Peteranec.

Važnost ulaganja u Komatnicu potvrdio je i dolazak župana Darka Korena na otvorenje novog igrališta te prvog amaterskog odbojkaškog turnira u Komatnici. Uz župana, s ciljem daljnje suradnje i dobrosusjedskih odnosa, službenom otvorenju prisustvovali su i predstavnici susjednih općina. Ispred Općine Đelekovec stigle su načelnica Lara Samošćanec i predsjednica Općinskog vijeća Ivana Serdarušić, a ispred Općine Drnje predsjednik Općinskog vijeća Goran Kolarek.

Darko Koren, Ivan Derdić i Lara Samošćanec

Potreba za ovakvim ulaganjima potvrđena je i velikim odazivom članova udruga i mještana s područja Općine Peteranec: čak 12 prijavljenih ekipa sudjelovalo je na 1. odbojkaškom turniru u Komatnici koji su organizirali Općina Peteranec i Udruga Komatničanci. Kroz višesatnu igru najboljima su se pokazale tri ekipe koje su i nagrađene. Prvo mjesto pripalo je ekipi Chevrolet, drugo je zauzela ekipa Dravske nemani dok je treće mjesto pripalo ekipi Žoti Pepsi. Nagradu za prvo mjesto osigurale su vrijedne ruke jednog od vijećnika, Nikole Jambreka, koji je napravio drveni set: stol i stolice, dok su nagrade za drugo i treće mjesto osigurane od strane Sport Dolenec trgovine. Uz to, za sve sudionike, ali i posjetitelje 1. odbojkaškog turnira, Podravka i Carlsberg osigurali su hranu i piće.

 

„Velik odaziv i zainteresiranost za ovaj odbojkaški turnir pokazuju kako nismo pogriješili s odabirom lokacije i investicije u Komatnici. Drago mi je da našim mještanima, ali i izletnicima iz drugih krajeva možemo osigurati adekvatnu turističku ponudu i navesti ih da što češće i više posjećuju našu Općinu. Osim ovog igrališta, u narednom periodu uložit ćemo i 10.000 kuna u izmjenu dotrajale stolarije na društvenom domu u Komatnici što će dodatno doprinijeti standardu mjesta“, rekao je prilikom otvorenja odbojkaškog igrališta i 1. odbojkaškog turnira u Komatnici načelnik Ivan Derdić.

 

Više fotografija potražite na facebook stranici Općine Peteranec.