Uskoro dovršetak radova na pješačko biciklističkoj stazi Peteranec – Koprivnica

Uskoro dovršetak radova na pješačko biciklističkoj stazi Peteranec – Koprivnica

Načelnik općine Peteranec Krešimir Matijašić, zamjenik načelnika Darko Palaš i Predsjednik Općinskog vijeća Općine Peteranec Mario Gaži sa suradnicima obišli su gradilište pješačko biciklističke staze Peteranec – Koprivnica. Obilasku se pridružio i nadzorni inženjer Vedran Petrović koji ih je upoznao sa trenutnim radovima koji teku prema planu. S obzirom da je projekt u visokoj fazi realizacije dovršetak radova se očekuje do 31. ožujka 2021. godine. Staza će biti duga oko 1200 m, a ugovorena vrijednost radova je cca 1,2 milijuna kuna.

Načelnik Općine Krešimir Matijašić je izrazio zadovoljstvo jer će konačno biti izgrađena staza o kojoj se u Peterancu govori već tridesetak godina. Izgradnjom ove staze povećati će se sigurnost cestovnog prometa za sve sudionike u prometu, a prvenstveno bicikliste i pješake. Istaknuo je da je za jesen ove godine planirana i izgradnja rasvjete na novoizgrađenoj stazi.

Isto tako u jesen ove godine trebala bi krenuti izgradnja pješačke staze od središta Peteranca pa do mjesta Drnje prvenstveno zbog sigurnosti naših učenika koji odlaze tamo u školu, ali i svih ostalih sudionika u prometu. Za navedenu stazu već je ishođena građevinska dozvola. Nakon njezine izgradnje u Peterancu bi bilo izgrađeno oko 5 kilometara pješačko biciklističkih staza.