Uskrsnica za umirovljenike u Općini Peteranec

Uskrsnica za umirovljenike u Općini Peteranec

Na prijedlog vijećnika HDZ-a Općinsko vijeće Općine Peteranec na sjednici održanoj 15. ožujka 2021. godine donijelo je Odluku o isplati uskrsnica za umirovljenike s prebivalištem na području Općine Peteranec.

Uskrsnica će biti isplaćena u iznosu od 150,00 kuna za sve umirovljenike bez obzira na iznos mirovine.

S prijedlogom se složio i načelnik Općine Krešimir Matijašić koji napominje da je zbog  dobrog planiranja proračuna i financijske raspodjele Općina Peteranec  prošlu godinu završila u plusu od 3,6 mil. kuna. Bez obzira na višak u Proračunu realizirani su svi predviđeni projekti. Naše odgovorno ponašanje u potrošnji financijskih sredstava omogućilo  je da se po prvi puta isplati uskrsnica za naše umirovljenike. Izuzetno smo ponosni zbog toga jer su umirovljenici, dok su bili u radnom odnosu, godinama izdvajali novac za razvoj Općine i svojih sela. S obzirom da Općina sufinancira predškolski odgoj, školsku kuhinju za učenike osnovnih škola u iznosu 80%, isplaćuje božićnice za srednjoškolce, stipendira 12 studenata, sada su na red došli i umirovljenici za koje će biti u Proračunu predviđena i božićnica u istom iznosu.

Nadamo se da će ova uskrsnica pomoći našim umirovljenicima da dostajno proslave najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Zahtjevi za isplatu uskrsnice zaprimat će se od 18. ožujka 2021. do 31. ožujka 2021. godine u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Peteranec u vremenu od 8 do 14 sati.

Uz zahtjev je potrebno priložiti:  presliku osobne iskaznice, presliku kartice tekućeg računa te dokaz o statusu umirovljenika (preslika rješenja o mirovini ili odreska za mirovinu ili obavijesti poslovne banke o mirovinskom i invalidskom primanju).

Uskrsnica će biti isplaćena do Uskrsa na tekuće račune umirovljenika.