Zahvaljujući poticajnim sredstvima koje daje Općina Peteranec još jedna mlada obitelj se odlučila kupiti kuću u Peterancu

Zahvaljujući poticajnim sredstvima koje daje Općina Peteranec još jedna mlada obitelj se odlučila kupiti kuću u Peterancu

Načelnik općine Peteranec Krešimir Matijašić u utorak je s još jednom mladom obitelji potpisao ugovor o dodjeli financijskih sredstava u iznosu od 40.000 kuna sukladno Javnom pozivu za sufinanciranje kupnje ili izgradnje kuće za mlade obitelji na području Općine Peteranec. Na potpisivanju ugovora bio je prisutan i zamjenik načelnika Darko Palaš.

Ova mlada obitelj iz Koprivnice odlučila je kupiti kuću te nastaviti svoj život u Peterancu. Ono što ih je privuklo u Peteranec je uređena infrastruktura, nova škola i dječji vrtić te poticajna sredstva za kupnju kuće. Zahvalili su Općini i Načelniku što imaju ovakve mjere za pomoć mladim obiteljima kod izgradnje ili kupovine kuće.

Načelnik Općine i njegov zamjenik izrazili su svoje zadovoljstvo, čestitali potpisnicima ugovora te su im zaželjeli puno sreće u njihovoj novoj kući koju su kupili uz pomoć Općine.

U pripremi je dokumentacija za potpisivanje ugovora s još jednom obitelji koji će biti realiziran tijekom kolovoza.

Ovim mjerama se pomaže stanovništvu u rješavanju stambene problematike, a s ciljem naseljavanja mladih obitelji i iz drugih sredina te sprječavanja njihova iseljavanja iz Općine. Maksimalni iznos koji je pojedina obitelj može ostvariti za kupnju ili izgradnju kuće, temeljem ovog natječaja, je 40.000 kuna.

Javni poziv za sufinanciranje kupnje ili izgradnje kuće za mlade obitelji na području Općine Peteranec ostaje otvoren do kraja studenog pa svi zainteresirani mogu vidjeti uvjete na stranicama Općine Peteranec ili se informirati na broj telefona 048/636 -289.

Zahvaljujući poticajnim sredstvima koje daje Općina Peteranec još jedna mlada obitelj se odlučila kupiti kuću u PeterancuNačelnik općine Krešimir Matijašić je istaknuo da se najviše sredstava u Općini izdvaja za djecu i mlade. S obzirom da Općina na svom području ima dva vrtića za njihov rad se iz općinskog proračuna izdvaja oko milijun kuna godišnje. Isto tako Općina će i ove godine sufinancirati nabavu radnih bilježnica za sve svoje osnovnoškolce, a uskoro će se donijeti odluka i o sufinanciranju prehrane u školskoj kuhinji. Na jesen kreće novi natječaj za stipendije za studente, a u prosincu će srednjoškolcima biti isplaćena božićnica u iznosu od 500 kuna. Naveo je da uskoro kreće izgradnja pješačko – biciklističke staze Peteranec – Koprivnica čime će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu, a i rekreativci će moći uživati u šetnjama i vožnji biciklom.