Osnovni podatci

Matije Gupca 55, Sigetec
095 2508 391
Facebook

Kontakt

Predsjednik Danijel Čižmešija: 095 2508 391
Davor Rukavina: 098 449 740
Mirko Išina: 098 365 648
Dragutin Đuretek: 091 512 5173

Detalji

Matični broj: 1256548
OIB: 50006556620
IBAN: HR7823860021100509359

Državne, Članske i Dnevne ribolovne dozvole

Mogu se kupiti tokom cijele godine uz predhodnu najavu na adresi
Matije Gupca 55, u Sigecu.
Danijel Čižmešija: 095 2508 391

Upravu Kluba danas čine

Predsjednik: Danijel Čižmešija
Potpredsjednik: Mirko Išina
Tajnik: Davor Rukavina
Blagajnik: Dragutin Đuretek
Članovi: Franjo Živko, Tomislav Blažotinec i Goran Lončarić.

Nadzorni odbor čine:

Predsjednik: Siniša Vrlec
Članovi: Ivan Kalavarić i Dragutin Bauman

Povijest ŠRK Ivan Generalić Sigetec

ŠRK osnovan je početkom 1997. godine na inicijativu desetorice ribiča, entuzijasta i zaljubljenika u prirodu i ribolov kada je održana i osnivačka skupština na kojoj je usvojen prijedlog za naziv kluba, te je isti nazvan Ivan Generalić – u čast našeg poznatog slikara naivne umjetnosti koji je bio veliki zaljubljenik u ribolov i prirodu. Djeluje od 1998. godine kada je klub registriran kod Državne uprave.

S poštovanjem se prisjećamo Roze Generalić, tajnika Danijela Gatarića i Ivana Erdeca, – osnivače kluba kao i svih članova, koji, na žalost, nisu više s nama, a dali su veliki obol u radu našeg kluba svih proteklih godina.

Odmah nakon osnivanja klub postaje punopravni član Zajednice športsko ribolovnih klubova Koprivnica gdje ima stalnog predstavnika u Upravnom odboru i Nadzornom odboru. Klub je član i Športsko ribolovnog saveza Koprivničko – Križevačke Županije. Ujedno imamo i svoju Facebook stranicu na kojoj se objavljuju sva događanja u klubu od radnih akcija ,natjecanja i samog rada Upravnog odbora.

Od osnutka broj članova neprestano raste, a danas Klub broji 270 članova – koji su raspoređeni u kategorijama Seniora,Seniorki, IDRRH, Juniora i Kadeta.

Članovi Kluba brinu o vodama koje se nalaze na području Općine Peteranec, a to su jezera Loka 1, Loka 2, Gornje Ledine te dio rijeke Drave koji se naziva Sigečki zaton.
Jezero Loka 1 i Loka 2 nalaze se između Sigeca i Hlebina, a nastala su eksploatacijom šljunka. Bogata su različitim vrstama ribe, a ponajviše štukom, šaranom i amurom.

Na jezeru Loka 1 je 2011. godine odlukom Skupštine Kluba i potvrdom Skupštine Zajednice športsko ribolovnih klubova Koprivnica uveden režim ribolova “Catch and release” (ulovi i pusti) za sve vrste riba. Na jezeru je napravljeno i uređeno 14 natjecateljskih pozicija za šaranska natjecanja, također je napravljena i prilasna šodrana cesta te postavljena rampa na ulazu, posađene su sadnice tužnih vrba na svakoj poziciji i postavljeni 3 WC-a. Obavezna najava na info tabli kod ulaza na jezero Loka 1 za ribolov na istom.

Na uređenje natjecateljskih pozicija i zemljišta utrošeno je preko 1500 kubika šljunka i 400 kubika zemlje.
SRK-3.jpg

Isto tako 20.05.2014, god. godine postali smo vlasnici dvaju zemljišta na jezeru Loka 1 površine 10000 kvadrata. Na istima je organizirano nekoliko većih radnih akcija,(rušenja drveća, iskopi korijenja i zavažanje sa šljunkom istog , a u planu nam je bila izgradnja ribičkog doma na zemljišu. Konačno nakon ishođenja građevinske dozvole 15.prosinca 2020, godine krenuli smo u dugoočekivanu izgradnju doma.

Nakon godinu i pol dana radova možemo slobodno reći da smo završili sa izgradnjom ribolovnog doma. Isti je brutto površine 142 kvadrata od čega terasa 60 kvadrata i unutarnji dio 66 kvadrata neto ( kuhinja, sala,skladište, dva sanitarna čvora) te 64 kvadrata gornjeg dijela objekta( potkrovlje ).
Izvršili smo pripremu i betoniranje stupa za kamere ( video – nadzor ). Postavljene su 3 kamere prema jezeru i 3 kamere prema ribolovnom domu. Video nadzor radi 24 sata dnevno i pohranjuje podatke i video snimke 6 mjeseci unatrag. Samim time preventivno sprečavamo ribokradicama da rade nezakonite radnje na jezeru Loka 1 i da sačuvamo ribolovni dom od neželjenih radnji ( provala i slično).
Trenutno smo u 7. završnoj fazi radova – uređivanje okoliša oko doma i ishođenje Uporabne dozvole za Ribolovni dom.

Klub ima i dva ribočuvara koji djeluju pod okriljem Ribočuvarske službe ZŠRK –a, a naš delegat u zajednici je ujedno i Predsjednik ribočuvarske komisije ZŠRK-a. Članovi kluba redovno brinu o okolišu i očuvanju voda kroz mnoge radne akcije na gore navedenim vodama.

Klub je svake godine organizirao tradicionalni memorijalni kup Lov ribe udicom na plovak u spomen na poznatog slikara Ivana Generalića te Spin – cup na rijeci Dravi. Isto tako organizira i tradicionalni Carp – cup ( Catch and Release – ulovi i pusti ) na jezeru Loka 1 na kojem nastupaju 14 ekipa. Klub sudjeluje svake godine na natjecanjima Županijske lige: U Lovu ribe udicom na plovak, Županijske šaranske lige, Spin lige – Lov ribe umjetnim mamcem iz čamaca,te na 20-ak kupova diljem Koprivničko-križevačke županije, a isto tako i na međunarodnim kupovima.
Na natjecanjima se postižu vrlo dobri rezultati svake godine. Domaćini smo natjecanja Županijske šaranske lige , Spin lige i lige Lov ribe udicom na plovak na jezerima Loka 1 i 2 te rijeci Dravi – Sigečki zaton i Zajednice ribolovnih klubova Kc.

Posebna pažnja posvećuje se najmlađim članovima (kadetima i kadetkinjama – 25 članova) s kojima se provode razne aktivnosti – od druženja u prirodi pa do upoznavanja prirode i ribolova, a svake godine se organizira Mala škola ribolova za naše najmlađe članove. Organiziramo svake godine i Kadetsko natjecanje u Lovu ribe udicom na plovak

Od ostalih događanja važno je naglasiti da klub svake godine organizira i Društveno – Klupsko natjecanje na koje se odaziva velik broj članova i tom se prilikom promiče svijest o potrebi očuvanja okoliša i samog ribljeg fonda.

Članovi kluba, posebice članovi Upravnog i Nadzornog odbora svake godine brinu o očuvanju prirode i ribljeg fonda te nesebično ulažu svoje znanje kako bi klub opstao i rastao po broju članova svih kategorija.

Povezane Objave

U VRBOVCU NA POETSKOJ VEČERI UZ VALENTINOVO GOSTI VEČERI BEMIAN DUET/ 12.2.2024.

U Narodnoj knjižnici u Vrbovcu 12. veljače 2024.uoči Valentinova u organizaciji Udruge...

Read More

ČLANOVI ŽUPANIJSKE UDRUGE INVALIDA POSJETILI GALOVIĆEV DOM/ 1.10. 2023.

Članovi Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije posjetili su u petak 1. listopada...

Read More

EDUKATIVNA RADIONICA O STATUSNIM PRAVIMA HRVATSKIH BRANITELJA

P O Z I V N I C A                    POZIVAMO SVE HRVATSKE BRANITELJE SA PODRUČJA KOP. –...

Read More