Ivan Derdić

NAČELNIK

E-mail: nacelnik@peteranec.hr
Mobitel: 099 531 5328

Riječ Načelnika

Poštovane mještanke i mještani,

Vodeći se temeljnim načelima transparentnosti, pravednosti, jednakosti i dostupnosti predstavljamo Vam moderniju i smisaonu web stranicu Općine Peteranec. Mjesto na kojem se sadržajno objedinjeno i na jednostavan način dolazi do korisnih ali i potrebnih informacija za sve zainteresirane osobe.

Kako bi ostvarili sve zacrtane ciljeve za jednak i uravnotežen razvoj sve tri sastavnice općine Peteranec važno je da se uključite u aktivnosti naše Općine, jer nama je važno Vaše mišljenje. Našu Općinu krase brojni potencijali i želja je iste oplemeniti i intenzivnije koristiti na dobrobit naše lokalne komponente.

Zajedno gradimo prosperitetniju i ugodniju za život Općinu Peteranec.

S poštovanjem,

Vaš načelnik – Ivan Derdić, mag.iur.

Biografija

Peterančanin Ivan Derdić rođen je 10. studenoga 1990. godine u Koprivnici. Pravnik je s višegodišnjim iskustvom rada u Pravnim poslovima u Podravki. Uz to, aktivan je član Komisije za Trgovačko pravo i praksu pri Međunarodnoj trgovačkoj komori. Sudionik je međunarodnih i domaćih pravnih konferencija te edukacija i seminara. Nakon završene Gimnazije „Fran Galović“ u Koprivnici, odlazi na Pravni fakultet u Osijek gdje stječe titulu magistar prava. Zadnju godinu studija opredjeljuje se za Europsko pravni modul. Tijekom studija organizirao je i vodio doček zastupnika Europskog parlamenta te sudjelovao u organizaciji projekta „Dani Europe“ 2016. godine. Od svibnja 2021. godine obnaša profesionalnu dužnost općinskog načelnika Općine Peteranec.

Uz hrvatski, tečno govori engleski, španjolski i talijanski jezik.

Do početka obnašanja dužnosti općinskog načelnika dugi niz godina bio je voditelj Kulturno-umjetničkog društva „Mudlin“ Peteranec, te koordinator zaštite „mudlina“ kao nematerijalnog kulturnog dobra. Aktivan je član Udruge volontera – PULS. Voli se baviti fizičkom aktivnošću.